Δραστηριότητες στη Θάλασσα

Ιστιοπλοϊα

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι χαρακτηρίζουν τον Πατραϊκό Κόλπο ως μια από τις ιδανικότερες περιοχές για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις εξαιτίας της ύπαρξης αερίων ρευμάτων χωρίς όμως ανάλογους ισχυρούς κυματισμούς.

Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών (Ι.Ο.Π.) διοργανώνονται δέκα τοπικοί αγώνες ετησίως, ενώ στις αρχές Αυγούστου στον Πατραϊκό και το Ιόνιο πραγματοποιείται Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα με διεθνείς συμμετοχές.

Για τους επίδοξους ιστιοπλόους η Πάτρα διαθέτει δύο Σχολές αναγνωρισμένες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας (Ι.Ο.Π.)
Μαρίνα Τερψιθέας – Ηρώων Πολυτεχνείου
Τηλ. 2610 423 939, 2610 435 905
Λειτουργεί σχολή ανοιχτής θάλασσας με σκάφη 30 και 34 ποδών και σχολή κλειστής θάλασσας σε έκταση 7 στρεμμάτων για κατηγορίες Optimist (6 ετών και άνω), Laser Europe και σκάφη 4,7 μέτρων.

Αχαϊκή Σχολή Ιστιοπλοΐας – Β. Βράχας
Ηρώων Πολυτεχνείου 92
Τηλ. 2610 453 642
Διαθέτει επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Ιστιοσανίδα

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν οι πρώτοι windsurfers έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Αχαΐας. Σήμερα η ιστιοσανίδα στην περιοχή έχει αποκτήσει αμέτρητους φίλους κυρίως λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η μεγάλη ένταση των ανέμων και η εξίσου μεγάλη περίοδος ηλιοφάνειας, καθιστούν αρκετές από τις παραλίες της Αχαΐας ιδανικές για τους windsurfers.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα όταν επικρατούν βόρειοι η βορειοανατολικοί άνεμοι και η παραλία του Δρεπάνου στους δυτικούς ή βορειοδυτικούς ανέμους.

Για τους πεπειραμένους windsurfers ενδείκνυται η παραλία «Μαύρη Μύτη» στην περιοχή του Αράξου (με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους) και η παραλία της Αλυκής στο Αίγιο (με δυτικούς – νοτιοδυτικούς ανέμους).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ναυτικό Όμιλο Πατρών (τηλ. 2610 275 919)

Καταδύσεις

Η παραλία της Παναγοπούλας δεν είναι γνωστή μόνο για τα πεντακάθαρα νερά της, αλλά και ως τόπος συγκέντρωσης όλων, όσων επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του βυθού της θάλασσας.

Στην Πάτρα λειτουργούν πολλές σχολές για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά των καταδύσεων.

Beach Volley

Όλες οι αμμώδεις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας προσφέρονται για beach volley.

Τα σκήπτρα όμως στο άθλημα διατηρεί η παραλία της Καλογριάς όπου ο Δήμος Λαρίσου διοργανώνει κάθε χρόνο τουρνουά beach volley.

Ψάρεμα

Οι έχοντες σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες ήλθατε στον ιδανικό τόπο.

Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Όμως κι απ’ την παραλία, ειδικά από Αιγείρα έως Αλυκές Κάτω Αχαΐας, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας.

Η ίδια περιοχή θεωρείται παράδεισος για τους ψαροντουφεκάδες, λόγω του βάθους της θάλασσας αλλά και των βραχωδών σημείων που υπάρχουν.