Δραστηριότητες στα Ποτάμια

riverΣτη μάχη με τα ρεύματα των ποταμών ρίχνονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού, είτε αυτός λέγεται καγιάκ είτε ράφτινγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του είδους στην περιοχή, συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» καθώς, πέρα από την άθληση, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνιας ομορφιάς τοποθεσίες, να ανακαλύψουν τις κρυφές από το ευρύ κοινό χάρες του Λάδωνα και του Ερύμανθου.

Καγιάκ – Ράφτινγκ – Ποδηλασία στο Λάδωνα ποταμό

 Ο ποταμός Λάδωνας μπορεί να θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, προσφέρεται όμως και για αρχάριους. Σε συνδυασμό με το συναρπαστικό άγριο τοπίο, η περιοχή συγκαταλέγεται στις προνομιούχες για καγιάκ και ράφτινγκ.
Καλού – κακού, οι έμπειροι εκπαιδευτές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης (Ν.Α.Ο.Δ. – Τηλ. 6937 952787) εγγυώνται την ασφαλή κατάβασή σας. Οι περιοχές στο Λάδωνα ποταμό και στη Λίμνη του Λάδωνα προσφέρονται και για Ποδηλασία.

Δραστηριότητες Ν.Α.Ο.Δ.

  • Εκμάθηση αθλητών – επισκεπτών Καγιάκ
  • Κατάβαση ποταμού Λάδωνα με ράφτινγκ διάρκειας δύο ωρών
  • Κατάβαση ποταμού Λάδωνα με καγιάκ και ράφτινγκ με άφιξη στη λίμνη μια φορά το μήνα (γιγαντιαία)
  • Ποδηλατική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι μέσα στο πλατανόδασος διάρκειας 1-2 ωρών
  • Μαθήματα τοξοβολίας
  • Κωπηλασία στην λίμνη του Λάδωνα

Εγκαταστάσεις Ν.Α.Ο.Δ.

Στο χωριό Δάφνη στην κορυφή του λόφου του Αη Νικόλα λειτουργεί ξενώνας χωρητικότητας 24 ατόμων, με αποθήκη εξοπλισμού, αποδυτήρια ανδρών – γυναικών με ντους, κοινόχρηστους χώρους και «εντευκτήριο» όπου προσφέρεται στους επισκέπτες πρόχειρο φαγητό δίπλα στο τζάκι.

Rafting στον Ερύμανθο

Ο ποταμός Ερύμανθος… τρέχει όλο το χρόνο ασταμάτητα. Μαζί του, τρέχουν και οι αθλητές του rafting που εξκινώντας από τα Τριπόταμα του Δήμου Αροανίας φτάνουν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία διανύοντας 40 χιλιόμετρα μέσα από ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Η ωραιότερη διαδρομή είναι από τα Τριπόταμα έως τη θέση Βιδιάκι.