Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Είτε ερασιτεχνικά είτε με διάθεση πρωταθλητισμού, οι πτήσεις στον ουρανό της Αχαΐας, συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε για μια… αφ’ υψηλού γνωριμία με τον Νομό, έχετε μεγάλα περιθώρια επιλογών.
Οι θέσεις που διαθέτει η Αχαΐα για Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι πολλές, καθιστώντας την ιδανική για τους εραστές του αθλήματος.
Πληροφορίες:
Η λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (τηλ. 2610 621 494). Σε συνεργασία με τη Λέσχη, εντοπίσαμε τους χώρους αεραθλητισμού.

Σας προτείνουμε:

Σανταμέρι

Πρόκειται για οροσειρά μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, καθώς αναπτύσσονται θερμικά ανοδικά ρεύματα σε συνδυασμό με την επικρατούσα αύρα κοιλάδας. Ενδεικτικό των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούν είναι το γεγονός ότι διοργανώνονται ετησίως αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Μάλιστα, έχει σημειωθεί και ρεκόρ ανεμοπορίας (πλέον των 40 χιλιομέτρων συνεχόμενα).
Η υψομετρική διαφορά απογείωσης και προσγείωσης είναι 280 μέτρα.

Από το 1999 λειτουργεί το Αεραθλητικό Κέντρο Σανταμερίου (τηλ. 6977 674080) παρέχοντας τη δυνατότητα πτήσεων σε αρχάριους και προχωρημένους.

Το Σανταμέρι απέχει 35 χλμ. από την Πάτρα.

Σκιάδα

Με υψομετρική διαφορά απογείωσης και προσγείωσης 800 μέτρων και σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από την Πάτρα, το βουνό Σκιαδοβούνι προσφέρεται για ανεμοπορία από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, χάρη στα οργανωμένα θερμικά που επικρατούν στην περιοχή.

Το Σκιαδοβούνι είναι ιδανικό για διάνυση μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων, με σημειωθέν ρεκόρ αυτό των 50 και πλέον χιλιομέτρων. Όπως στο Σανταμέρι, έτσι και στο Σκιαδοβούνι διοργανώνονται Πανελλήνιοι αγώνες.

Παναχαϊκό

Με ευνοϊκές συνθήκες για ανεμοπορία εξ’ αιτίας των θερμικών ανοδικών ρευμάτων που αναπτύσσονται από τον Μάιο και μέχρι τον Οκτώβριο. Το βουνό απέχει 10 χιλιόμετρα από την Πάτρα και έχει υψομετρική διαφορά απογείωσης – προσγείωσης 800 μέτρων.

Γιαννισκάρι

Ιδανικό για πτήσεις πάνω από τη θάλασσα, το Γιαννισκάρι, βρίσκεται στο Ακρωτήριο του Αράξου, απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την Πάτρα και έχει υψομετρική διαφορά απογείωσης – προσγείωσης 100 μέτρων. Όχι και λίγα αν σκεφθείτε ότι η απογείωση πραγματοποιείται σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από την παραλία.

Τα θερμικά ανοδικά ρεύματα που αναπτύσσονται από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο σε συνδυασμό με τη θαλάσσια αύρα δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες για μια πτήση με θέα τη θάλασσα.

Ερύμανθος

Απέχει περίπου 45 χλμ. από την Πάτρα και βρίσκεται στη θέση Αλώνια Καλεντζίου. Έχει υψομετρική διαφορά απογείωσης – προσγείωσης 950 μέτρα. Ιδανικότερη περίοδος για ανεμοπορία είναι από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

Καλάβρυτα

Απογειώσεις γίνονται στο Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες, με κατεύθυνση προσγείωσης είτε προς την κοιλάδα των Λουσών, είτε προς τα Καλάβρυτα και το Ηρώο.