Ιππασία

Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από την Πάτρα και σε μια καταπράσινη έκταση 12 στρεμμάτων, ο Ιππικός Όμιλος Πατρών (Σχολή Ιππασίας), προσφέρει τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του σε αρχάριους και προχωρημένους αναβάτες αλλά και στους απλούς… καλοφαγάδες που μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα στο εστιατόριο του Ομίλου, περιτριγυρισμένοι από δεκάδες άλογα.

Δύο προπονητές αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των αρχαρίων με άλογα «σχολής» και των πεπειραμένων που θέτουν ως στόχο τη συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες με «αθλητικά άλογα». Αλλά και για εσάς που αρέσκεσθε στις εξερευνήσεις διοργανώνονται εκδρομές με γκρουπ στη γύρω περιοχή. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1979, βρίσκεται στη θέση Κουρλαμπά του Δήμου Φαρρών και η πρόσβαση είναι εύκολη από το δρόμο Πατρών – Χαλανδρίτσας.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2610 427152 (πρωινές ώρες) και 2610 590344 (απογευματινές ώρες).

Η Αχαΐα ενδείκνυται όμως και για θαλάσσια ιππασία. Στην περιοχή της Καλογριάς και σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων δραστηριοποιείται η Activity Center με στίβους ιππασίας για αρχάριους και προχωρημένους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για… έφιππες βόλτες στην παραλία και στο δάσος.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2610 221007.